Model-sites

De Internetgroep maakt gebruik van twee gangbare en eenvoudige beheerprogramma’s voor websites, een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): Joomla en WordPress. Van beide omgevingen worden twee verschillende “model-sites” aangeboden. Daarvan kunnen webmasters een kopie aanvragen. Met een kopie van de gekozen model site kunnen de groepen hun eigen website bouwen in de huisstijl van Amnesty International. Natuurlijk kan ook bij andere websites van de lokale groepen gekeken worden ter inspiratie. Zie ook de pagina Groepenoverzicht voor andere Joomla en WordPress sites.

Er zijn wel een aantal richtlijnen waaraan een website van een lokale Amnesty site aan moet voldoen. Deze vind je bij de Downloads pagina:  Richlijnen juni 2020.

Joomla

logo joomla rand

 Eén model-site is een Joomla-site, De Internetgroep heeft voor Joomla gekozen omdat deze gratis is, omdat er een grote verscheidenheid aan hulpprogramma’s, “extensies" beschikbaar is en omdat er goede ondersteuning mogelijk is via  Joomla NL (http://www.joomlanl.nl/). Zie voor de model-sites: https://test48.amnesty.nl en https://test49.amnesty.nl. Het template op de model sites is een aangepast Protostar template, dat door de Internetgroep wordt ondersteund. Webmasters zijn vrij eventueel een ander template te kiezen. (maar deze wordt dan niet ondersteund door de internetgroep)

 WordPress

logo wordpress rand

De andere model-site is een WordPress-site, ook één van de vele Content Management Systems (CMS). De Internetgroep heeft ook voor Wordpress gekozen omdat deze gratis is, er een grote verscheidenheid "plugins" beschikbaar is en omdat er ook hiervoor goede ondersteuning beschikbaar is. Zie voor de model-site: https://test34.amnesty.nl  Op https://test33.amnesty.nl staan voorbeelden en tips. Het thema Benevolente Voskes (Child) wordt door de Internetgroep ondersteund. Meer daarover op test33.amnesty.nl. Webmasters zijn vrij eventueel een ander thema te kiezen.

Aanvragen en ondersteuning

Op de pagina Webhosting zie je dat je als lokale Amnesty groep gratis kunt hosten bij Amnesty. Je kunt een kopie van één van de model-sites voor Joomla of WordPress aanvragen. Wij richten dan eerst een testomgeving voor je in waar je de juiste SuperuserSuperuser/Administrator rechten krijgt om de site naar je wensen aan te passen. Als de site dan naar wens is, kunnen we deze overbrengen naar zijn definitieve locatie als iets van https://<plaatsnaam of groepsnaam>.amnesty.nl
Je kunt je aanvraag richten tot:
            Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van het IT-team van Amnesty Nederland

Voor meer hulp en ondersteuning zie de pagina Service. Daar zie je ook de mailinglijsten voor Joomla en WordPress waarbij je een vraag kunt stellen aan een collega webmaster van een lokale groep.
Als lokale webmaster voegen we je ook toe aan één van beide lijsten, om je ook op de hoogte te houden van veranderingen in de omgevingen.

Onder menu Service | Downloads vind je meer informatie over Joomla, WordPress en handleidingen, templates en richtlijnen die je kunt downloaden