MODEL-SITES

De Internetgroep biedt webmasters van lokale groepen twee verschillende "model sites" aan.  Daarvan kunnen webmasters een kopie aanvragen.
Met een kopie van de gekozen model site kunnen de groepen hun eigen website bouwen in de (nieuwe) huisstijl van Amnesty International.

Eén model-site is een Joomla-site, een van de vele Content Management Systems (CMS). De Internetgroep heeft voor Joomla gekozen omdat deze gratis is, omdat er een grote verscheidenheid aan "extensies"  beschikbaar is en omdat er goede ondersteuning mogelijk is via  Joomla NL (http://www.joomlanl.nl/). Zie voor de model-site: https://bron.amnesty.nl. Het template op de model site is een aangepast Protostar template, dat als enige template door Amnesty wordt ondersteund. Meer daarover op https://test48.amnesty.nl/ https://test49.amnesty.nl/  Webmasters zijn vrij een ander template te kiezen.

De ander model-site is een Wordpress-site, ook een van de vele Content Management Systems (CMS). De Internetgroep heeft ook voor Wordpress gekozen omdat deze gratis is, omdat er een grote verscheidenheid "plugins" beschikbaar is en omdat er goede ondersteuning mogelijk is. Zie voor de model-site: https://test34.amnesty.nl/  Op https://test33.amnesty.nl staan voorbeelden en tips. Het Theme Benevolente wordt als enige door Amnesty ondersteund. Meer daarover op test33.amnesty.nl. Webmasters zijn vrij een ander theme te kiezen.

Voor verdere vragen over de model-sites kunt u terecht bij de internetgroep ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of bij de Joomla-gebruikersgroep ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of bij de Wordpress-gebruikersgroep( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).
Onder menu 'Service/Downloads' kunt u de templates en de bijbehorende handleidingen downloaden.

Hosting

 Voor de werkgroepen is hosting van hun site bij Amnesty gratis.

Als u gebruik wilt maken van webhosting bij Amnesty Nederland, kunt u aangeven van welke model site u een kopie wilt aanvragen,
De URL voor de nieuwe site is dan vaak https://<plaatsnaam>.amnesty.nl 
Wij zetten dan de verzochte kopie  voor u klaar.

 

will code html for food