De Internetgroep biedt webmasters van lokale groepen twee verschillende templates aan.  Met deze templates kunnen de groepen hun eigen website bouwen in de (nieuwe) huisstijl van Amnesty International. Informatie over hoe deze templates te gebruiken en om ze te downloaden vind u onder de knop Service/Downloads

Een eenvoudige template in html. Deze template is vooral geschikt voor groepen die een eenvoudige, niet al te grote website willen bouwen. Zie http://www.grave-malden.amnesty.nl voor een voorbeeld van een hiermee gemaakte website. De template zelf  kan hier bekeken worden.

 

Een template in Joomla, een van de vele Content Management Systems (CMS). De Internetgroep heeft voor Joomla gekozen omdat deze gratis is, omdat er een grote verscheidenheid aan componenten en plugins beschikbaar is en omdat er goede ondersteuning mogelijk is via het Joomla NL (http://www.joomlanl.nl/). Zie voor een tweede voorbeeld (naast deze site): http://gemert-bakel.amnesty.nl.

Voor verdere vragen over de templates kunt u terecht bij de internetgroep ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ) of bij de Joomla-gebruikersgroep ( Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).
Onder menu 'Service/Downloads' kunt u de templates en de bijbehorende handleidingen downloaden.

Template Joomla Groepensites

 

Als u gebruik wilt maken van webhosting bij Amnesty Nederland, kunt u aangeven van welke template u gebruik wilt maken. Wij zetten dan een 'kale' template voor u klaar. In dat geval hoeft u de template zelf niet te downloaden.

Voor Joomla 3 is de template voor Amnesty Groepensites aangepast.

Deze template wordt voor nieuwe sites op de Amnesty server standaard meegeleverd.

Voor sites die niet op de Amnesty server gehost worden is de template verkrijgbaar onder het Service/Downloads menu.
(De template is recentelijk vernieuwd en kan tijdelijk niet gedownload worden)

 

will code html for food